FULL DSR METODA

Imejte popoln nadzor od samega začetka in se mu nikoli več ne odrečite.

Z metodo Full DSR imate vse pomembne parametre vode pod nadzorom že od samega začetka. Ni pomembno, ali želite zagnati nov akvarij ali želite med delovanjem spremeniti obstoječ akvarij.

Vsekakor se boste z izdelki DSR pravilno odločili.

Zagon novega akvarija

Začnite brez kdaj in ali!

Za nov zagon akvarija se pravilno odločite za DSR Full metodo!

Ker imate na začetku šele malo ali nič koral, to odpira možnost, da začnete z zelo nizkimi do ničelnimi vrednostmi hranil. Kot rezultat, lahko vnesete hranila po želji in potrebi, s čimer se izognete klasičnim hranjenjem snovi, pa tudi ciklanjem, kot jih dobimo v običajnih fazah ciklanja.

Osvetlitev je potrebno prva 2 tedna zmanjšati na nadzorno osvetlitev, da se zmanjša ali prepreči motena rast alg. Z dodajanjem majhnih koščkov živega kamenja ali prvih koralnih poganjkov boste dobili prvi vnos v biologijo vašega sistema in s tem spodbudili sposobnost sistema za vzpostavitev in stabilizacijo.

Med fazo zagona je potrebno paziti, da dušik (NO3), amonij (NH4) in fosfat (PO4) ostane 0 in ga dodate v korale le, če je potrebno. Tako preprečimo nastajanje nezaželenih alg.

Vzdrževanje obstoječega akvarija

Kako se skozi popoln nadzor odpirajo nepredstavljene možnosti

Metoda Full DSR temelji na dejstvu, da lahko najpomembnejše vodne parametre nastavite posamezno in jih tako lahko odmerite neodvisno od drugih vrednosti.
To vam omogoča, da se individualno odzovete na potrebe svojega akvarija in ne odmerite nobenega “kompleksa”.
Veliko pozornosti je bilo zagotovljeno, da pridejo v poštev znanstveni dokazi in da svojemu sistemu ne dodate ničesar, kar ni mogoče uporabiti.
Zaradi teh razmerij so bili skupaj sestavljeni Full DSR Startkit 100, 250 in 500.
Vsebina teh kompletov je enaka, vendar je bila količina prilagojena tako, da lahko s 100-litrskim, 250-litrskim in 500-litrskim akvarijem upravljate s kompletom približno 1 leto.

Začetek odmerjanja

Stekleničke KH +, Ca +, Mg + so že odmerjene v tekoči obliki.  MgSo4 in NaCl +  sta v trdni obliki ali v prahu in jih je potrebno še zmešati z osmozno vodo, da dobimo osnovno dozirano raztopino.

Za uporabo priporočamo uporabo 4. posod po 1 liter.

OPOMBA: Posode najprej napolnite z nekaj vode, nato dodajte soli in na koncu dolijte vodo.

Razstopina KH + : V posodo dajte 90 g praška KH + in ga napolnite z osmozno vodo.

Razstopina Ca + :  V posodo dajte 700 g Ca + in 114 ml Sr in jo napolnite z osmozno vodo.

Razstopina Mg + : V posodo dajte 750 g Mg + in jo napolnite z osmozno vodo.

Raztopina MgSO4 : V posodo dajte 710 g MgSO4 in napolnite z osmozno vodo.

Določitev in popravljanje vodnih vrednosti

1. korak

Pred samim začetkom dejanskega odmerjanja je potrebno, da najprej izmerimo obstoječe parametre vode. Priporočamo, da izmerjene parametre preverite z referenčno raztopino, da popravite morebitne napake pri meritvah. Lahko pa določimo trenutne vrednosti z analizo ICP.

2. korak

Nato v kalkulator vnesite vse izmerjene vrednosti v stolpec “Measured value – (Izmerjene vrednosti)” in v stolpcu “Target value – (Optimalne vrednosti)” nastavite njihove ciljne parametre. Kalkulator nato poda potrebne količine doziranja, da ustvarite želene vrednosti v vašem akvariju. Privzeto priporočilo je že vključeno v programsko opremo za izračun.

3. korak

V sistem dodajte izmerjene vrednosti tekočin

4. korak

Po štirih dneh ponovno izvedite meritve in  ponovno izvedite koraka 2. in 3. Sedaj razdelite določene popravke iz koraka 4 s številko 4, dobite začasno dnevno porabo.

5. korak

Po nadaljnjih 7. dneh ponovite korake 1-3. Tokrat delite korekcijske vrednosti s 7 in dobite dodatno porabo, ki je dodana koraku 4 in približno enaka njihovemu dnevnemu odmerku.

6. korak

Redno merite vodo, da optimizirate porabo in odmerjanje. Priporočeni merilni intervali so shranjeni tudi v programski opremi za izračun.

Upamo, da boste uživali v uporabi  DSR metode!

OPOMBA: Prve odmerke je potrebno prilagoditi glede na vaše sistemske meritve. Priporočljivo je, da dnevno preverite vrednosti vode za močno zasedeno akvarijsko posodo in odmerek ustrezno prilagodite. Po potrebi je Potrebno interval merjenja skrajšati, da pravilno določimo dnevni odmerek.

WhatsApp chat