05 Avg 2019

Kako najbolje sestaviti svoj EZ DSR set?

0 Komentarjev

V tej  objavi bi rad razložil malo več o tem, kako najbolje sestaviti svoj EZ DSR set – in predvsem zakaj.

Metoda EZ je bila razvita posebej za tiste, ki želijo s čim manj napora zabeležiti največji uspeh. Čim manj napora v tem primeru pomeni čim manj meritev in prilagoditev. Meriti je potrebno le KH, Ca kot tudi NO3 in PO4, saj se odmerjajo kot medsebojni odmerki.

Če pri rednih kontrolnih meritvah ugotovimo, da določene odmerne količine niso pravilne, jih lahko z kalkulatorjem EZ enostavno prilagodite.

Tu je povezava, kjer si prenesete EZ Kalkulator

Standardni komplet za 100-400-litrski akvarij je sestavljen na naslednji način:

  • EZ PUFFER 5000ml
  • EZ CALCIUM 1000ml
  • EZ TRACE 500ml
  • EZ CARBON 500ml

S kalkulatorjem imate tudi možnost, da neposredno prilagodite količine njegove porabe, tako da preprosto vnesete njegovo povprečno dnevno porabo. Program nato določi potrebne količine odmerjanja, ki jih je mogoče ekstrapolirati na mesec in se zlahka odločiti za ustrezno velikost.

Kot posebnost želim še enkrat posebej nagovoriti EZ Carbon. Ta hkrati zmanjšuje fosfat (PO4) in nitrate (NO3). Če bi PO4 dosegel zelo nizko vrednost, je priporočljivo, da preidete na Carbon VS, saj le tako zmanjšate NO3 in morda odmerek PO4 +, da vrednost ostane stabilna. Priporočamo, da vrednosti PO4 NE ZNIŽATE pod 0,02.

Če imate težave z visokimi vrednostmi PO4, vendar z nizkimi vrednostmi nitratov, priporočamo, da uporabite Fe + le za zmanjšanje vrednosti PO4 in da odmerek NO3 + ostane stabilen okoli vrednosti NO3.

EZ ogljik ali Fe + je potrebno vedno dodati z minimalnim odmerkom.

Če imate kakršna koli vprašanja, se pridružite Facebook podporni skupini:

https://www.facebook.com/groups/460468891174689/

 

[na začetek]
O avtorjuOdgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WhatsApp chat